Over

BEN VAN BUEREN (1983) is componist, gitarist en muziektechnoloog, o.a. actief in muziektheater, opera en locatieprojecten. Hij ontwerpt muziek en sounddesign voor media als animatie, film en podcasts. Samenwerkingen met muzikanten uit zowel de klassieke en hedendaagse tradities, als ook uit pop en musical zijn een rode draad door alle projecten. Zijn muzikale taal is direct en toegankelijk, soms met een ruwe rand. In vorm leunend tegen hedendaags, in klank schatplichtig aan de popmuziek.

Theater en podium:

In 2021 schreef hij in opdracht van Gaudeamus festival het stuk ‘Back To The Chorus’, een concert van 40 min. voor slagwerk, piano, contrabas, viool, klarinet, fluit en elektronica. Uitgevoerd door ensemble Postland. In 2022 is Back To The Chorus wederom te zien op diverse podia.

Voor de film ‘Ring of Resilience’ componeerde hij voor symfonieorkest, koor, solisten en tape (première op Festival O. in De Doelen, Rotterdam, 2021). Verschillende van deze composities zijn te beluisteren onder ‘Theater en Podium’.

In het voorjaar van 2022 werkt Ben aan de muziek voor Grondproeven, een voorstelling van Titia Bouwmeester voor festival Karavaan. Een locatievoorstelling op een boerenbedrijf, over de toekomst van de Nederlandse boer, middenin het krachtenveld tussen politiek, markt en consument.

Mediaproducties:

Ben werkt samen met diverse mediabedrijven en levert muzikale composities en sounddesign voor o.a. animaties, korte films en podcasts.
Opdrachtgevers (selectie): Universiteit Utrecht, Wereld Natuurfonds, Staatsbosbeheer, Accoya Wood, Natuurmonumenten.