Over

BEN VAN BUEREN (1983) is componist, gitarist en muziektechnoloog, met een voorliefde voor het theatrale en de vervlechting van muziek met tekst, beeld en actie. Hij ontwerpt muziek en sounddesign voor muziektheater, opera en installaties en voor media als animatie, film en podcasts. Samenwerkingen met muzikanten uit zowel de klassieke en hedendaagse tradities, als ook uit pop en musical zijn een rode draad door alle projecten. Zijn muzikale taal is direct en toegankelijk, soms met een ruwe rand. In vorm leunend tegen hedendaags, in klank schatplichtig aan de popmuziek.

In 2021 and 2022 schreef hij in opdracht van Gaudeamus festival het stuk ‘Back To The Chorus’, een concert van 40 min. voor slagwerk, piano, contrabas, viool, klarinet, fluit en elektronica. Uitgevoerd door ensemble Postland.

Voor de film ‘Ring of Resilience’ componeerde hij voor symfonieorkest, koor, solisten en tape (première op Festival O. in De Doelen, Rotterdam, 2021).

Van 2021 tot 2024 is Ben als kernlid betrokken bij ‘Grondproeven‘, een theaterdrieluik van Titia Bouwmeester. Gespeeld op boerenbedrijven, handelend over de toekomst van de Nederlandse boer temidden van het krachtenveld van politiek, klimaatverandering, markt en consument.