Over

BEN VAN BUEREN (1983) is componist, gitarist en muziektechnoloog, o.a. actief in muziektheater, opera en locatieprojecten. Hij ontwerpt muziek en sounddesign voor media als animatie, film en podcasts. Samenwerkingen met muzikanten uit zowel de klassieke en hedendaagse tradities, als ook uit pop en musical zijn een rode draad door alle projecten. Zijn muzikale taal is direct en toegankelijk, soms met een ruwe rand. In vorm leunend tegen hedendaags, in klank schatplichtig aan de popmuziek.

In opdracht van Gaudeamus festival componeerde hij ‘Back To The Chorus’, een concert van 40 min. voor slagwerk, piano, contrabas, viool, klarinet, fluit en elektronica. Uitgevoerd door ensemble Postland.

Voor de film ‘Ring of Resilience’ componeerde hij voor symfonieorkest, koor, solisten en tape (première op Festival O. in De Doelen, Rotterdam, 2021). Verschillende van deze composities zijn te beluisteren onder ‘Werk’.

In 2023 schreef Ben de muziek voor Grondproeven 3, slot van een drieluik van Titia Bouwmeester over de toekomst van de Nederlandse landbouw. Te zien op festival Karavaan en in 2024 op verschillende locaties in Nederland.

Naast werk voor het podium en theater maakt Ben muziek en sounddesign voor animaties, korte films en podcasts (portfolio te zien op aanvraag).